تعریف:
فصد، باز کردن منفذی کوچک در دیواره رگ بوسیله نیشتر است که باعث خروج اخلاط فاسد بدن با خروج خون می شود.
توصیه های بعد از انجام فصد:
1)
تا 24 ساعت بعد از فصد، با دستی که روی آن فصد انجام شده کار سنگین انجام
ندهید و پانسمان روی محل فصد را برندارید.محل فصد را آب نزنید و وضویتان
را جبیره بگیرید.
2)بعد از فصد به صورت درازکش استراحت کنید، ولی توجه کنید که حداکثر 4 تا 5 ساعت خوابتان نبرد چون باعث کسالت و ضعف می شود.
3)روزی
که فصد انجام می شود و فردای آن روز، غذا کمتر بخورید و غذاهای سبک و
لطیف(زرده تخم مرغ عسلی، نان گندم خوب، سیب، انار شیرین، سکنجبین عسلی)میل
کنید و از مصرف غذاهایی که غذائیت آنها زیاد است (مثل انواع کباب و
قلیه)خودداری کنید.بعد از این مدت توصیه می شود از کبابها از جمله کباب با
گوشت و دل گوسفند استفاده کنید.
4)تا 24 ساعت بعد از فصد، از مصرف ترشیجات و غذاهای با طبع سرد خودداری کنید.
5) تا 24 ساعت بعد از فصد از ورزش سنگین و مقاربت خوداری نمایید.
6)نیاز
به فصد و تعیین نوع رگی که باید از آن خونگیری شود باید توسط طبیب تشخیص
داده شود. هرگز خودسرانه اقدام به فصد نکرده و در انجام آن اصرار نورزید.