مطالعات بر روی 9هزار
مادر و کودکهایشان نشان داده است، مادرانی که امگا 3 کمتری دریافت کردهاند،
فرزندانشان از ضریب هوشی پایینتری برخوردارند. این مطالعات نشان دادهاند،
هماهنگی بین چشمها، دستها و مهارت اجتماعی در این کودکان بهتر بوده است و سرعت
عمل بالاتری دارند. محققان میافزایند،ضریب هوشی این کودکان 6 مرتبه از حالت عادی
کمتر است. به علاوه، این کودکان در فعالیتهای اجتماعی خود (مانند دوستیابی)
ناتوانتر هستند و با اختلالات رفتاری در بزرگسالی روبهرو خواهند بود.آنها در
ادامه میافزایند،60 درصد از مغز را چربیها تشکیل میدهند که30درصد از آن
اسیدهای چرب ضروری و اسید چرب امگا3 است که اغلب از طریق امگا 3 ای که مادر در
دوران بارداری مصرف می کند، به نوزاد میرسد. به این دلیل مصرف روغن ماهی به صورت
ماهیهایی که روغن بالاتری دارند، در دوران بارداری توصیه میشود.حتی در مطالعهای
دیگر دیده شده است که میتوان با دادن مکمل روغن ماهی به بچههای دبستانی تا حدودی
در رفتارهای بد آنها تغییراتی ایجاد کرد. محققان در این مطالعه به این نتیجه دست
یافتهاند که کمبود امگا 3 در بچههاو حتی در دانش آموزان بزرگ تر10(تا16ساله)
نیز موجب بروز مشکلات رفتاری میشود که با دریافت روغن ماهی میتوان به میزان قابل
توجهی از مشکلات روحی، رفتاری و اجتماعی آنها کاست
همانگونه که اشاره شد، کربوهیدراتها فقط به مدت کوتاه در بدن قابل ذخیره
هستند و افرادی که صبحانه میل نمیکنند دچار افت قندخون یا هیپوگلیسمی
میشوند که از عوارض مهم آن کاهش قدرت یادگیری، ضعف حافظه و کاهش قدرت
تمرکز است، البته عوارض عصبی دیگری مانند خستگی، سستی و بیحالی و بیمیلی
به کار و تحصیل نیز گریبانگیر فرد میشود. این عارضه برای همه افراد به
خصوص کودکانی که در مرحله یادگیری هستند و فعالیت فکری شدید دارند
میتواند بسیار زیانآور باشد. همچنین برای افرادی که کار فکری دارند
مانند دانشجویان، اساتید دانشگاه و معلمان و دبیران، حسابداران و سایر
افرادی که کار فکری میکنند و نیاز به تمرکز زیاد دارند. به گفته خانم
بزرگمهر، افرادی که از رژیمهای لاغری غلط نیز پیروی میکنند، احتمال دارد
با کمهوشی
روبهرو شوند. زیرا برخی از افراد که تمایل به کاهش وزن دارند به طور
خودسرانه از رژیمهای لاغری غلط پیروی میکنند که یکی از انواع آن حذف
کامل و یا محدود کردن شدید کربوهیدراتها در برنامه غذایی روزانه است.
بهطوری که حذف آن از برنامه غذایی و یا محدود کردن شدید آن، لطمات زیادی
را به شخص وارد میسازد که یکی از اختلالات شایع آن، عوارض عصبی شدید، از
جمله کاهش قدرت یادگیری، ضعفحافظه و عدم تمرکز است.
در اینجا ذکر دو نکته ضروری به نظر میرسد، اول اینکه از بین
کربوهیدراتها کدام یک از انواع آن بهتر است برای مصرف انتخاب شوند؟ پاسخ
آن است که برای تامین انرژی از کربوهیدرات، بهتر است بیشتر از مواد غذایی
نشاستهای مانند نان، برنج، ماکارونی، گندم، جو و ذرت استفاده شود زیرا
این مواد علاوه بر تامین انرژی نیاز به بسیار از ریزمغذیهای ضروری را نیز
برطرف میکنند. دوم اینکه مقدار مصرف کربوهیدراتها اهمیت زیادی دارد.
چنانچه در مصرفشان افراط شود موجب افزایش وزن و چاقی شده و به شکل دیگری
زیانبار خواهند بود. از اینرو، انرژی حاصل از کربوهیدراتها باید 45 تا
60 درصد کل کالری روزانه را به خود اختصاص دهد نه بیشتر.
) تغذیه مناسب را از دوران بارداری شروع کنید: برای بچهها، داشتن تغذیه مناسب کاملا ضروری است. مادرها باید رساندن ویتامینها و مواد مغذی لازم به فرزندانشان را حتی پیش از بهدنیا آمدن آنها شروع کنند. برای اطمینان از اینکه در آینده فرزند باهوش و سالمی خواهید داشت، قبل از هر چیز باید برای فرزندتان یک رژیم غذایی مناسب و کامل در نظر بگیرید. بهعقیده دکتر کیتلین، اگر چه تکامل مغزی پس از تولد روی میدهد و مغز قادر است خود را با تغییرات محیطی سازگار کند، اما تغذیه بد دوران بارداری دارای آثار منفی مشخص و برجستهای است که میتواند در تمام طول زندگی فرزند شما ادامه داشته باشد.
جوانه گندم به دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم بالا باعث کاهش فشارخون بالا میشود.
این متخصص تغذیه در گفتگو با فارس ، افزود: جوانه گندم حاوی ویتامینهای ب 6 ،A ، ب 12، اسید فولیک و املاح کلسیم ، فسفر ، روی ، منیزیم و سلنیوم است.
وی گفت: مصرف جوانه گندم در درمان ریزش مو، رفع شوره سر، رفع انواع جوش صورت و ناراحتی پوستی مؤثر است. همچنین کسانی که از یبوست ، خستگی و بیحالی رنج میبرند، از جوانه گندم استفاده کنند.
این متخصص تغذیه افزود: جوانه گندم به دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم بالا باعث کاهش فشارخون میشود و با مصرف جوانه گندم ویتامین B بدن تأمین میشود.
صفوی گفت: جوانه گندم حاوی «روی» زیاد است که در بزرگسالان سبب ترمیم زخمها میشود و برای کسانی که بیماریهای عفونی دارد، مفید است و سبب بهبود زخمها، درمان و جلوگیری از آکنه میشود و همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
وی اضافه کرد: «روی» در درمان بیاشتهایی عصبی و رماتیسمهای مفصلی مفید است. این ماده از طریق غذا 20 تا 40درصد جذب میشود و سبزیها میتوانند به دلیل فیبری که دارند در جذب «روی» مشکلساز شود.
تعریف:
فصد، باز کردن منفذی کوچک در دیواره رگ بوسیله نیشتر است که باعث خروج اخلاط فاسد بدن با خروج خون می شود.
توصیه های بعد از انجام فصد:
1)
تا 24 ساعت بعد از فصد، با دستی که روی آن فصد انجام شده کار سنگین انجام
ندهید و پانسمان روی محل فصد را برندارید.محل فصد را آب نزنید و وضویتان
را جبیره بگیرید.
2)بعد از فصد به صورت درازکش استراحت کنید، ولی توجه کنید که حداکثر 4 تا 5 ساعت خوابتان نبرد چون باعث کسالت و ضعف می شود.
3)روزی
که فصد انجام می شود و فردای آن روز، غذا کمتر بخورید و غذاهای سبک و
لطیف(زرده تخم مرغ عسلی، نان گندم خوب، سیب، انار شیرین، سکنجبین عسلی)میل
کنید و از مصرف غذاهایی که غذائیت آنها زیاد است (مثل انواع کباب و
قلیه)خودداری کنید.بعد از این مدت توصیه می شود از کبابها از جمله کباب با
گوشت و دل گوسفند استفاده کنید.
4)تا 24 ساعت بعد از فصد، از مصرف ترشیجات و غذاهای با طبع سرد خودداری کنید.
5) تا 24 ساعت بعد از فصد از ورزش سنگین و مقاربت خوداری نمایید.
6)نیاز
به فصد و تعیین نوع رگی که باید از آن خونگیری شود باید توسط طبیب تشخیص
داده شود. هرگز خودسرانه اقدام به فصد نکرده و در انجام آن اصرار نورزید.